top of page

Soul Retreats in de Ardennen

Een weekend retraite waarbij telkens een ander thema centraal staat en waar de plek uitnodigt om volledig tot jezelf te komen in een kleine groep gelijkgestemden.

De Plek

Het huis ligt midden in de natuur in een doodlopende straat die overgaat in een wandelpad. Er is een grote tuin die grenst aan de zacht ruisende rivier de Hoegne. Deze plek ademt rust uit en maakt het je gemakkelijk om te landen,  je alledag los te laten en eenvoudigweg te zijn. 

Het huis

Het huis was vroeger de koeienstal met hooizolder van een boerderij. Beneden zie je dat nog aan de leistenen vloer. 

Op de begane grond is een kleine woon- en eetkamer met keuken, toilet en slaapkamers met badkamer voor het retraiteteam.

Op de 1e verdieping is een grote ruimte voor groepsactiviteiten of op andere momenten als woonkamer te gebruiken. Genoeg plek om je even terug te trekken.

Op de 2e verdieping  zijn er 3 slaapkamers en gedeelde badkamer met douche, wastafel en toilet voor de deelnemers. Er is 1 privéslaapkamer met een dubbelbed, 1 gedeelde slaapkamer met 2 enkele bedden en een gedeelde budgetkamer met 2 enkele bedden.

Het terras achter het huis is grotendeels overkapt en hier zitten we graag met de groep te eten of voor geplande of spontane (groeps)gesprekken of activiteiten. En de tuin is er natuurlijk om van te genieten.

Kortom, geschikt voor allerlei binnen- en buitenactiviteiten met genoeg plek voor alle deelnemers.

De groep

We zijn altijd met een kleine groep van maximaal 5 deelnemers. Het retraiteteam bestaat uit 6 bezielde vrouwen die in afwisselende formatie tijdens de retraite activiteiten begeleiden of in de voorbereiding op de achtergrond werken. Onderaan deze pagina worden alle teamleden voorgesteld. 

Wat ons allen verbindt is de liefde voor natuur, rust, bezinning, bewustzijn maar ook plezier. De wonderen van het leven.

De activiteiten

Omdat wij met een heel team zijn kunnen we putten uit een haast oneindig aantal mogelijke activiteiten op het gebied van bewustzijn en natuur. Dit maakt, dat wij graag tevoren en ter plekke voelen wat er nodig is op enig moment voor de groep en individuele deelnemers. We presenteren wel altijd een programma gebaseerd op het thema voor de betreffende retraite, maar daarbinnen is er genoeg ruimte voor dat wat op het moment zelf nodig is. 

De belangrijkste vaste activiteiten zijn de gezamenlijke maaltijden. Daarnaast is er een lange lijst van mogelijkheden: meditaties in verschillende vormen, samen zingen en klanken maken, wonderwandelingen, yoga, dans, systemisch werk, persoonlijk pentagram, vuurcirkel, koudwaterdip of zwemmen, tekenen, schilderen, handwerken, koken, massages.

Er zal gezorgd worden voor voldoende open ruimte in het programma (eigen tijd) en balans tussen gezamenlijke en optionele activiteiten.

Soul Food

Er wordt gezorgd voor de inwendige mens met heerlijke vegetarische natuurvoeding van het seizoen en van de regio. Zoveel mogelijk biologisch. Er zijn altijd glutenvrije en melkvrije opties, als je een ander dieet hebt, geen probleem, dan horen wij dat graag bij het aanmelden.

Het Team
IMG-20191201-WA0012_edited.jpg

Wilma Notermans

Ik ben met mijn broer en zus eigenaar van het huis en de Soul Retreats zijn mijn initiatief. Ik ben aanwezig bij elke retraite en verzorg de meeste maaltijden omdat ik houd van creatief bezig zijn in de keuken met prachtige natuurproducten. Daarnaast kan ik meditaties, yoga, dans, kook en handwerkactiviteiten begeleiden.

Zie ook Over Mij in het hoofdmenu bovenaan deze pagina.

lily hx magazine fotoshoot artikel-0453-vk-2.jpg

Lily Faber van wonderacademie.nl

Het concept Wonderwandelen is ontstaan toen ik op een dag met gezonde tegenzin naar kantoor toog. Op een onbewaakt moment waarin ik even voor me uit zat te staren en mijn aandacht werd getrokken door de vraag: “wat zou ik nu wérkelijk willen doen?” hoorde ik van binnen het woord WonderWandelen. Ik vond het zo’n mooi woord en was benieuwd hoe dat er dan uit zou zien. Binnen een uur stond het hele verhaal op twee A4-tjes! Al mijn kennis, ervaring, mijn passie om mensen te helpen en mijn liefde voor de natuur kwamen hierin samen. In 2017 ben ik gestart met De Wonderacademie met natuurcoaching, bosbaden en boommuziek en nog steeds ben ik dankbaar voor dat moment van inspiratie waarop ik besloot te luisteren naar de fluistering van mijn Divine Self. Want nu help ik mensen in een natuurlijke omgeving om weer de weg terug naar zichzelf te vinden. En daarin ligt ook mijn geluk.

IMG-20240308-WA0004.jpg

Rachel Peeters van Maanzicht

Welkom lieve vrouw,

Als ademwerker, energetisch opsteller en met mijn helende handen draag ik graag bij aan jouw verblijf tijdens de Soul Retreats.

IMG-20240305-WA0001_edited.jpg

Melanie Wetzler van ZIJNgeving.nl

Naast genieten en groeien van mijn zoontje houd ik me bezig met energetische velden, In het bijzonder die van de familielijnen; het karmisch veld. Al jaren bied ik yogalessen en meditaties aan. Altijd al voelde ik me verbonden met energie, het fijnstoffelijke ervan. Nu ik steeds meer ben wie ik altijd ben geweest, maar dan meer vanuit mijn centrum, mag ik vanuit het (genoeg) zijn anderen meenemen naar hun kern. Naar hun eigen zijn in het moment. 

Ik mag graag drummen en klanken maken in en vanuit het veld, om al dat is weer te geven. Mijn speerpunten tijdens mijn coaching zijn: regressie, transformatie en pentalogie. En ik vindt het magisch om te doen.

Ieder heeft zijn verhaal en ik hou van mensen en hun verhaal. Ik hou ook van de natuur en het groter geheel en de mens die we in dit veld zijn.

bottom of page