IMG_1710.JPG

Een complete bewegingsvorm voor lichaam en geest

Nia is in 1983 opgericht door Debbie Rosas en Carlos AyaRosas als tegenhanger van de dan populaire aerobics lessen. In hun zoektocht naar een gezonde en plezierige bewegingsvorm waren vooral vechtkunsten als tai chi, tae kwon do en aikido een openbaring. In Nia zie je bewegingen en het gedachtengoed achter deze vechtkunsten terug in combinatie met dans (Jazz, Modern, Duncan) en yoga, Feldenkrais, Alexander Technique.

 

Deze rijke combinatie resulteert in een zeer gevarieerde lesbeleving waarin bewustzijn van lichaamssensaties, emoties en geest centraal staat.

Iedereen kan iets anders uit Nia halen. De les is zorgvuldig samengesteld uit eenvoudige choreografie en vrije bewegingen op inspirerende muziek.

 

Wilma Notermans: "Nia is een avontuur voor lichaam en geest. Ik heb weer geleerd om te spelen. Persoonlijke ontwikkeling is voor mij nog nooit zo plezierig geweest. Dansen, zingen, kruipen, voelen, mezelf uitdrukken, het mag allemaal in Nia!"

 

Naast Nia lessen bij Wilma Notermans is het ook mogelijk om binnen en buiten Europa Nia trainingen (White, Green, Blue, Brown, Black belt) bij diverse gerenommeerde trainers te volgen voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. Zie ook www.nianow.com.